Kapitel 

04.01.2021

Begat är tillbaka på brottsplatsen efter att ha åkt till stationen då kriminalteknikerna aldrig behagade att komma. Han var för stressad av att inte kunna göra något i väntan på att dem skulle dyka upp. Begat han även ta en tur förbi sjukhuset för att kolla till offret. Han är illa däran. Både våldtagen och misshandlad till oigenkännlighet. Han har nog tur om han överlever. 
 Begat står en trappa upp på Gute arena och tittar ut över Almedalen. Tidig morgon har nu blivit förmiddag. Nattvakten som släppt in honom är utbytt mot vaktmästaren och han pratar oavbrutet. Begat ber honom med sin speciella röst att hålla tyst, men helst av allt vill Begat att vaktmästaren ska gå därifrån. Det räcker med att alla reportrar stod kvar när han kom tillbaka. Dem är som gamar. Jobbiga jävlar som ska ha svar. Hela tiden. Låt mig jobba istället så kanske jag kan ge er ett svar hade han skrikigt till slut.  

 Begat ser att kriminalteknikerna äntligen kommer och att de påbörjar sitt arbete direkt. Han står kvar ett tag och tittar. Han försöker se om det är någon eller något som avviker från det normala. Om någon ser lite för nyfiken ut, eller om någon försöker ta sig innanför avspärrningarna. Efter en stund så ser han en mörkklädd person som står på en altan på ett av husen som ligger precis vid ringmuren som håller på med någonting. Det ser ut som att personen plockar ned något. Han kan inte se om det är en man eller kvinna eller vad personen plockar ned. Men han ser att personen verkar vara nervös för den tittar sig omkring - hela tiden. Nu har personen fångat Begats intresse så han skyndar ned för trappan och ut genom dörrarna. När han kommer ut så ser han att personen är klar och på väg därifrån. Begat försöker med sina 205cm och 135kg springa mot huset men ser att personen nu har tagit sig ned från altanen och satt sig på en scooter. Personen kör med en rivstart därifrån mot strandpromenaden som går norrut, mot lasarettet.
Begat slutar att springa men har med sitt yviga sätt att röra sig väckt uppmärksamhet hos alla reportrarna som står bakom avspärrningarna utanför studentkårens hus. Alla skriker att han ska komma dit men Begat nonchalerar dem och stegar med bestämda steg mot huset där han sett personen som uppträtt konstigt. Han tycker dock att det är ambitiösa reportrar här på ön. Dem som har stått där längst har stått där sen klockan fem och nu är den närmre elva. På vägen till huset så rycker han tag i en kriminaltekniker som motvilligt följer med. På vägen dit så berättar han för Sven som kriminalteknikern heter vad han har sett. Sven tror inte att det är något att lägga tid på - men Begat är påstridig. De går eller småjoggar på utsidan längs Strandvägen förbi ingången till Parkens hotell. När de kommer fram mot huset där personen som betett sig misstänkt hade stått så går det ganska fort att lokalisera platsen. Sven gör en snabb koll men tycker sig inte se något som avviker från det normala. Han ser en grill, några kvarglömda vinglas som står på ett vitt plastbord. På bordet står det även ett glas som använts som askkopp och som är fyllt till bredden. Det ligger lite allmän bråte såsom grillkolspapper, tändvätska och plastkassar på golvet.


- Varför står det bara tre stolar vid bordet frågar Begat
- Dem kanske bara har tre stolar, det är inte så ovanligt säger Sven. 


Sven tycker att Begat överreagerar, det här handlar än så länge bara om en grov misshandel och enligt sjukhuset så är det inget som tyder på att det kommer bli ett mord eller dråp heller. 


- Men varför står en av stolarna på grannens altan? Varför står den där? Säger Begat med väldigt bestämd röst.
- Kanske såg du fel och att det var där som personen stod kontrar Sven.


Att säga att Begat har gjort något fel är aldrig populärt, men den här gången verkar det som att Begat faktiskt håller med. De båda klättrar över det halvhöga staketet som skärmar av uteplatserna. Nu ser de direkt att något har suttit precis under stuprännan. Ett fäste av något slag sitter kvar. Begat ber Sven att se uteplatsen som en brottsplats även om det kanske inte är det. Vid en närmre titt så ser fästet ut att tillhöra en actionkamera.